ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

Vestimentația potrivită cu mașina: tu știai asta?

Ai fost din copilărie atras de o anumită marcă de mașină? Poate că azi, adult fiind, îți petreci mult timp în spatele volanului. Așa cum câinele devine oglinda stăpânului, așa mașina este o extensie a șoferului. Astfel, stilul mașinii tale devine parte din stilul tău și transmite un mesaj despre gustul, statutul și rafinamentul pe care le ai.

De aceea, în articolul de față, ne-am gândit la o listă cu cele mai importante aspecte (vestimentare) la care să fii atent când te pui la drum. Să începem!

1. SACOUL
Având în vedere că stai în șezut, e bine ca sacoul tău să nu te incomodeze. Dezbracă-l și pune-l în spate, pe umeraș. Astfel, nu te va deranja și, cel mai important, nu se va șifona! Ai văzut și tu ce inestetic poate fi sacoul șifonat la spate… Cât despre centura de siguranță, ea poate fi o catastrofă pentru revere, din cauza frecării… Iar despre palton sau pardesiu, e inutil să mai pomenim!

2. CĂMAȘA
Suflecă-ți mânecile cămășii de două-trei ori când conduci. Manșetele rigide, în special cele duble (franțuzești), restrâng mobilitatea încheieturii pe volan și creează disconfort. Și da, s-au semnalat cazuri când butonii au zgâriat pielea de pe volan…

3. PANTALONII
Drumurile lungi cu mașina nu sunt ideale pentru pantalonii de stofă. Stofa respectivă reacționează neplăcut la scaunele încălzite. Din acest motiv, merită să te oprești periodic și să cobori din mașină, pentru ca pantalonii să poată „respira“.

4. BLUGII
Ai văzut, desigur, că blugii sau orice alt pantalon din bumbac e cea mai confortabilă alegere când te sui la volan. Totuși, blugii colorați puternic lasă urme pe scaunele tapițate cu piele deschisă. Iar dacă au și capse la buzunarul de la spate, riscul să zgârâie tapițeria e mare. De aceea, mulți producători de blugi au renunțat în ultimii ani să bată capse la punctele de îmbinare ale blugilor.

5. PANTOFII
Ce pantofi te conduc spre succes? Ideal, cei cu care conduci cel mai bine! Totuși, apar și aici niște restricții. Pantofii din piele rigidă, cu talpă din piele de crupon, alunecă pe pedale, mai ales dacă sunt noi. Evită-i pe cât posibil! În schimb, optează pentru clasicii mocasini (nu degeaba sunt numiți și car shoes). Iar dacă ești genul mai sportiv, sneakerșii sunt excelenți la manipularea pedalelor (mai multe despre sneakerși, AICI). Iar dacă participi la un eveniment de seară, unde pantofii formali sunt necesari, poate că ar fi mai bine să iei un taxi.

6. CROMATICA
Poate părea exagerat, dar un domn care se respectă își asortează hainele cu mașina, în special cu interiorul ei. Aici regulile cromatice sunt cele bine cunoscute și doar atenția ta la detalii va face diferența dintre tine și ceilalți șoferi grăbiți și neglijenți.

În concluzie, dacă dezbraci sacoul, sufleci cămașa, alegi pantofii potriviți și pui ceva comod în picioare, îți asiguri confortul și ești gata de drum! Cromatica bine aleasă și atenția la micile detalii contribuie, și ele, la crearea unui stil masculin inconfundabil. Succes!