ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

Tricoul preferat: 4 tipuri populare de avut în garderobă

Așa cum scriam într-un articol AICI, tricoul este un obiect vestimentar indispensabil în garderoba de zi a oricărui bărbat. În funcție de design, poate fi purtat în multe combinații, de la cele lejere la cele sofisticate. De două secole, de când a apărut în garderoba bărbaților, această piesă a ajuns să cucerească lumea.

Despre tricourile populare și cum să le porți cu stil, găsești sintetizat în textul de față!

1. TRICOUL POLO
Este de departe cel mai chic tricou masculin. Având o istorie atât de îndelungată, polo este poate cel mai îndreptățit tricou care își merită locul în garderoba bărbatului urban. Istoric, a început să fie folosit încă din a doua jumătate a anilor 1800 de amatorii sporturilor de echitație (polo ecvestru). În anii ’60, actori precum Alain Delon sau Sean Connery au popularizat acest tip de tricou în pelicule de colecție.

Tricoul cu guler este singurul care poate fi purtat alături de sacou, mai ales în ținutele lejere. Adaugă la asta perechea ta preferată de blugi și mocasini din piele întoarsă (ori poate niște sneakers albi) și ești gata de drum! Dacă e înnorat afară, un trenci poate face diferența.

Cromatic, albul este cea mai versatilă alegere, chiar dacă nuanțele de bleu ciel, roz pal sau bej sunt la fel de îndrăgite. Unele modele polo vin cu un buzunar la piept, însă tu să stai departe de ele! Alte modele vin cu mâneci raglan, pentru un plus de mobilitate a mâinilor, dar acest detaliu adaugă de obicei la preț.

2. TRICOUL LA BAZA GÂTULUI
Tricoul la baza gâtului este, la origine, preluat din lenjeria bărbătească militară. În anii ’60, a ajuns să fie un street wear popular grație sloganelor imprimate pe el. În ultimele decade, acest tricou a devenit opțiunea universală a sezonului estival. Ca să-l poți purta cu stil, vezi mai jos câteva condiții!

Mai întâi, atât nuanțele uni, cât și cele pastelate sunt cele mai indicate. Sigur nu vrei să te transformi într-un banner ambulant, care face reclamă la marile firme producătoare. În al doilea rând, pentru un look casual, este mai stilat să porți tricoul peste pantaloni.

În adaos, evită materialele sintetice, lucioase, și croiurile mulate, indiferent cât de „sculptat“ ai fi. Nu în ultimul rând, stai departe de tricouri la baza gâtului dacă ai gâtul lung și subțire, fiindcă nu te avantajează. În schimb, tricoul polo îți este ideal.

3. TRICOUL HENLEY
Este o variantă hibridă între primele două modele. Are nasturi, ca un tricou polo, dar îi lipsește gulerul, ca un tricou la baza gâtului. Cronologic, a apărut ultimul pe piața tricourilor la nivel mondial și are avantajul că are „un aer proaspăt“.

Cromatic, poți opta pentru nuanțe neutre, ca bleu ciel, roz pal, gri sau alb. Estetic și funcțional, e perfect pentru bărbații scunzi, cu gâtul scurt. Lipsa gulerului va pune în evidență segmentul și așa scurt de la natură. În general, se poartă peste pantaloni sau blugi.

4. TRICOUL CU ANCHIOR
Mai este numit și tricou cu decolteu în V. Este cel mai lejer tip de tricou. Un bărbat orientat spre eleganță trebuie să aibă motive solide ca să poarte acest tip de tricou!

Cromatic, el permite o gamă mai amplă de culori decât celelalte tipuri de tricou. Se poate combina cu blugi simpli, mocasini din piele întoarsă, de culoare bej sau bleumarin. Dacă este răcoare afară, o geacă de piele și o pereche de chino îți pot asigura succesul. Evită însă sacourile!

După cum ți-ai dat seama, tricourile bărbătești penetrează cu greu lumea eleganței. Alături de pantalonii scurți, tricourile sunt o piesă mai degrabă funcțională decât una rafinată. Asta nu înseamnă că nu merită atenția noastră, mai ales atunci când nicio altă opțiune nu răspunde unor nevoi urgente.