ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

Stilul smart casual: un aliat de cursă lungă?

În ziua de azi, găsirea echilibrului între eleganță și relaxare poate fi o provocare, mai ales într-un mediu de lucru cu norme din ce în ce mai fluide.

Poate știai sau nu, dar inițial a fi „casual“ însemna a fi îmbrăcat relaxat, în opoziție cu tradiția înaintașilor, așezând confortul mai presus de orice. În curând însă, între codul casual și cel elegant a apărut un fel de cod intermediar, așa-numitul smart casual. Acesta dorea să împace eleganța moderată cu ideea de confort absolut.

Azi, stilul smart casual devine esențial pentru a te simți încrezător în propriile haine, dar mulți se luptă să-l înțeleagă și să-l adopte într-un mod corect.

Vestea bună e că în articolul de azi îți dezvăluim 5 elemente-cheie și sfaturi practice, pentru a te ajuta să-l integrezi în rutina ta zilnică, transformându-l într-un aliat de nădejde pentru stilul tău personal!

1. BLAZERUL BINE CROIT
Un blazer bine croit este fundamentul stilului smart casual. Alege unul într-o nuanță neutră, cum ar fi bleumarinul sau griul, și asigură-te că se potrivește perfect pe umeri și talie pentru un aspect impecabil.

2. CĂMAȘA ÎN NUANȚE SUBTILE
Cămașa e o piesă esențială în garderoba smart casual. Optează pentru nuanțe subtile, cum ar fi alb, bleu sau roz pal, și asigură-te că e bine călcată pentru un aspect îngrijit. Nu te sfii să experimentezi! Testează diferite culori și texturi pentru a adăuga adâncime și volum ținutei tale. Cămășile din bumbac, in sau din blenduri rare potențează cromatica bine aleasă.

3. PANTALONI CHINO SAU JEANȘI
Pentru partea de jos, pantalonii chino sau jeanșii sunt opțiuni ideale pentru stilul smart casual. Alege o pereche bine croită și într-o nuanță neutră pentru versatilitate și confort. Iar dacă n-ai citit articolul nostru dedicat jeanșilor, e timpul s-o faci AICI.

4. ACCESORII MINIMALISTE
Accesorizează-ți ținuta într-un mod simplu, dar nu simplist! O curea din piele de calitate, eventual împletită, un ceas simplu și niște ochelari de soare rafinați, de la branduri ca Ray-Ban sau Persol, pot completa perfect outfitul tău smart casual.

5. ÎNCĂLȚĂMINTE ADECVATĂ
Alege o pereche de pantofi tip Derby sau mocasini din piele, pentru o notă elegantă. Sau de ce nu, optează pentru sneakerși albi sau loafers, ca să capeți un aspect mai relaxat și contemporan.

În concluzie, adoptând aceste elemente-cheie și urmând aceste sfaturi practice, vei putea să creezi cu ușurință ținute smart casual care să-ți reflecte stilul personal și să te facă să te simți încrezător și relaxat în orice situație. Tocmai asta ne-a îndreptățit să conchidem că stilul smart casual e un aliat de cursă lungă. Părerea ta care e?