ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

Șosetele colorate: scurt ghid pentru bărbații grăbiți

În ultima vreme, tot mai mulți bărbați au început să experimenteze diverse combinații de culori ale șosetelor. Chiar dacă orice șosetă are o anumită culoare, nu orice șosetă este socotită a fi „colorată“. Șosetele negre sau bleumarin sunt ceva comun în garderoba oricărui bărbat, de aceea ele nu intră în categoria anunțată în titlu.

Șosetele colorate pot fi definite, așadar, ca având culori rare, țipătoare, cu texturi rare sau modele îndrăznețe. În general, cu cât codul vestimentar este mai elegant, cu atât șosetele colorate sunt mai puțin recomandate. Astfel, în articolul de față ți-am pregătit un scurt ghid al șosetelor colorate: 3 reguli care se pretează la ținute business casual, smart casual și casual.

1. VALORIFICĂ PALETA CROMATICĂ
E ceea ce am învățat cu toții, în generală, la ora de desen. Sunt culori complementare, care se armonizează între ele în mod natural. Roșu și verde sau galben și mov se asortează de minune reciproc. Poți opta fie pentru șosetele în două tonuri (având o culoare dominantă și model în contrast), fie pentru șosete monocrome (pe care să le asortezi cu pantalonii). Da, ai citit bine: șosetele se asortează întotdeauna cu pantalonii, nu cu pantofii. Ideal e ca cele trei piese să fie într-o armonie cromatică perfectă. Cele mai întâlnite șosete în două tonuri sunt compuse din: bleumarin și galben, gri și vișiniu, albastru și oranj, roz și gri.

2. IA-O TREPTAT
Cu cât culorile sunt mai numeroase și modelele mai stridente, cu atât ele necesită mai multă experiență. Tu ia-o treptat… Natura e cel mai bun profesor. Culorile pământii, precum griul, maroul sau verdele sunt primele culori cu care te încurajăm să experimentezi. Dacă nu ai inspirație, o plimbare la pădure e tot ce ai nevoie. Ai să vezi cu ochii tăi cum natura a pus laolaltă culori care se armonizează perfect împreună. Dacă e toamnă, e cu atât mai bine! Apoi transferă totul la propria ținută.

3. ÎNCEARCĂ MODELE CONSACRATE
Când vine vorba despre ciorapi colorați, modelele consacrate îți oferă o gamă largă de opțiuni. Aceste modele pot suporta o plajă bogată de culori și nuanțe. Aici intră modele în dungi, cele cu forme geometrice regulate, polka dots sau așa-numitul model argyle. O parte dintre aceste modele se regăsesc și la alte piese bărbătești, precum cravata, eșarfa ori batista de buzunar. De aceea, ține cont că șosetele tale „comunică“ cu restul ținutei și creează punți de legătură cu accesoriile tale. Dacă însă costumul tău e croit dintr-o stofă cu model (dungi, carouri), îți sugerăm să optezi pentru șosete uni. Altfel, ținuta poate părea prea aglomerată.

Prin urmare, șosetele colorate sunt un instrument extrem de util pentru a-ți completa ținuta. Ele adaugă un strop de culoare la costumele prea sobre sau temperează costumele prea îndrăznețe. Atâta vreme cât respecți câteva reguli de bază în asortarea lor, succesul unor ținute creative nu va întârzia să apară.