Magia sărbătorilor bate la ușă și nu încape îndoială că îți dorești să te prindă pregătit… Se spune că așa cum te prinde Revelionul, așa îți vei petrece tot anul. Or, cum pregătirea de sărbători înseamnă și pregătirea hainelor festive, ne-am gândit să-ți venim în ajutor.
De Revelion, așadar, dacă vrei și tu să arăți de milioane, iată mai jos câteva moduri în care să te îmbraci cu stil!
1. BLACK TIE
Dacă ești invitat să participi la un eveniment cu ștaif, o ținută Black tie este tot ce ai nevoie, ca să te încadrezi în codul vestimentar impus. Pe scurt, un costum din două piese, negru, bordo sau bleumarin, cămașă albă (cu plastron), cravată simplă ori papion, plus pantofi negri sunt elementele care compun o ținută Black tie. Smochingul la două rânduri, cu revere ascuțite și linii suple, conferă rafinament și distincție în orice cadru formal. Brâul, butonii scumpi și pantofii de lac nu mai sunt obligatorii, mai ales astăzi, când Black tie-ul poate fi reinterpretat mai creativ. Dar despre ABC-ul ținutei de ceremonie, am scris un articol chiar AICI.
2. BUSINESS FORMAL
Doar pentru faptul că englezii au numit-o „business“, nu înseamnă că acest gen de ținută trebuie purtată numai când faci business. Un costum din două sau trei piese, dintr-o lână all season, într-o culoare sobră, e excelent pentru un eveniment de seară cu încărcătură simbolică. Iar cum noaptea de Anul Nou este un astfel de eveniment, uite o idee de outfit. Un costum gri-cărbune, cu maletă neagră și pantofi Oxford asortați. Iată o opțiune care te va scoate în evidență tocmai prin discreția ei… Sau vezi poza 1 pentru altă idee de ținută faină. Cureaua de la ceas, batista de buzunar și (eventual) ramele ochelarilor ar trebui să fie din aceeași zonă cromatică.
În orice caz, nu fi exhibiționist! Vrei să arăți bine, nu să distragi atenția celorlalți prin tot felul de accente, culori sau accesorii. Ca bonus, marele avantaj al acestei ținute este flexibilitatea ei. O poți purta și cu alte ocazii, integral sau „spartă“ pe bucăți.
3. BUSINESS CASUAL
Ținutele din sacou și pantaloni în contrast sunt din ce în ce mai populare azi. Dacă vrei să ieși din tipare și cadrul ți-o permite, un outfit business casual e tot ce ai nevoie. Astfel, un sacou sport, nu prea colorat, poate fi purtat cu o pereche de pantaloni mai deschiși sau chiar cu chino. De ce nu, în locul sacoului, poți opta inclusiv pentru un blazer (un sacou cu nasturi metalici). Cât despre cămașă, ea poate fi uni, în carouri ori în dungi. Nu e musai să porți cravată, dar dacă nu te poți despărți de ea, alege imprimeuri în culori mai îndrăznețe sau cravate tricotate. În picioare, „mergi“ pe pantofi Derby (cu sau fără perforații), loafers sau Monk (pantofi cu catarame).
4. SMART CASUAL SAU CASUAL
Dacă ți-ai propus să petreci Revelionul acasă, alături de cei dragi, dar vrei totodată să arăți festiv, iată ce trebuie să știi! O ținută smart casual îți oferă toată libertatea de care ai nevoie (vezi poza 2). Cămașa merge înlocuită cu un pulover, iar blugul sau reiații pot lua locul pantalonilor din lână. Sacoul poate fi mai colorat, mai jucăuș, iar când se încinge atmosfera, fii gata să-l lași deoparte. Fără sacou, ținuta devine casual și e cel mai lejer mod de a întâmpina trecerea dintre ani. Aici nu există rigori, dar bine ar fi să nu porți tricouri sau bluze cu supereroine, cu logouri proeminente sau alte nebunii.
În concluzie, după cum observi, orice cod vestimentar îți poate furniza o ținută unică pentru serbarea de Revelion. Ție îți revine sarcina ca, știind unde îți vei petrece noaptea dintre ani, să iei decizii vestimentare înțelepte. La mulți ani!