ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

Maioul alb: 3 motive pentru care trebuie să-l eviți

Poate că nu greșim dacă spunem că lenjeria de corp, în special celebrul maiou alb, este cel mai mare compromis în defavoarea eleganței, pe care mulți bărbați îl fac fără măcar să-și dea seama. Cu secole în urmă, croirea și coaserea hainelor era un proces îndelungat și costisitor, motiv pentru care oamenii aveau o garderobă foarte limitată numeric. De aceea, maioul a apărut ca o necesitate pentru a păstra hainele curate cât mai mult timp, protejându-le de contactul cu pielea.

Astăzi, croitoria industrială a redus mult costurile de producție și a stimulat consumul. Niciun bărbat nu se mai teme că uzarea prematură a cămășilor lui l-ar putea lăsa în pielea goală. Totuși, deși vremurile s-au schimbat, vechile obiceiuri au rămas, portul maioului alb fiind unul dintre ele. Hai să vedem mai jos 3 motive pentru care ar trebui să eviți acest maiou cu orice preț!

1. ESTE LIPSIT DE ELEGANȚĂ
Transparența cămășii lasă cel mai adesea conturul maioului la vedere și strică, vizual, ținuta. Astfel, maioul își contrazice însăși menirea originară, aceea de a fi o piesă ascunsă vederii. Cei mai stilați domni refuză categoric să poarte acest gen de articol pe dedesubt. În schimb, pentru jucătorii de fotbal din fața blocului maioul este indispensabil.

2. CREEAZĂ DISCONFORT
Sunt bărbați care se simt inconfortabil să poarte o piesă vestimentară atât de aproape de corp. Asta le dă un sentiment de claustrofobie și le limitează mobilitatea. Dacă maioul este confecționat dintr-un material sintetic, el supraîncălzește corpul și alimentează sentimentul de disconfort.

3. ARE ALTERNATIVE
Mulți bărbați optează pentru maioul pe sub cămașă pentru un oarecare plus de căldură pe timpul iernii. Adevărul e că numai o cămașă sintetică este lipsită de calități termoizolante. Din fericire, există câteva alternative ce îți oferă căldura de care ai nevoie, fără să trebuiască să apelezi la maiou. Cămășile ușoare din flanel sau cele din bumbac îmbunătățit sunt opțiuni ideale pentru un plus de căldură, fără compromisuri. În adaos, mai poți să iei un cardigan și un sacou pe deasupra, dacă vremea o cere. A te îmbrăca „pe layere“ (în straturi succesive), cu piesele potrivite, e mai elegant decât a te compromite cu un maiou de o reputație discutabilă.

Dacă totuși ții neapărat să porți ceva pe sub cămașă, recomandarea noastră este un tricou fin, subțire, așa-numitul undershirt. Ai grijă să aibă o culoare cât mai apropiată de nuanța pielii tale. Dacă nu găsești bej sau crem, optează pentru un gri deschis și ești gata de drum!

Iată, așadar, cele mai importante argumente pentru care merită să faci abstracție de maioul alb. E lipsit de eleganță, creează disconfort și, din fericire, are alternative. Și imediat ce vei renunța la el o dată pentru totdeauna, cei din jurul tău vor observa garantat o schimbare în stilul tău vestimentar.