ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

Inspiră-te din stilul unor bărbați celebri pentru a-ți îmbunătăți propriul look

Mulți bărbați se confruntă cu greutatea de a găsi inspirație, pentru a-și cizela lookul zilnic. Cu toate opțiunile disponibile pe piață, devine copleșitor să afli ce stiluri și tendințe se potrivesc cel mai bine personalității și siluetei tale.

Te-ai săturat de garderoba ta monotonă și de lipsa de idei proaspete? Simți că ținutele tale nu reflectă cine ești cu adevărat, dar nu știi de unde să începi? Și în plus, te întrebi cum reușesc unii bărbați celebri să arate mereu atât de bine?

Ei bine, inspirându-te din stilul lor, poți descoperi noi idei și tehnici, pentru a-ți rafina propriul look! În acest articol, vom explora împreună cum poți adapta elemente din stilul a 4 vedete, pentru a-ți crea o garderobă care să-ți aducă acel plus de stil pe care îl căutai demult.

1. DUCELE DE WINDSOR
Fiind cunoscut și sub numele de Edward al VIII-lea, ducele a fost vestit acum un secol pentru stilul său vestimentar. Prin ce s-a remarcat concret? În primul rând, el era știut pentru costumele sale impecabil croite. Era faimos pentru folosirea țesăturilor de calitate, preferând adesea imprimeuri îndrăznețe. De fapt, ducele a popularizat utilizarea tweed-ului în Europa, a stofelor cu dungi și a carourilor Prince of Wales, un model care îi poartă numele până azi. În egală măsură, nodul de cravată Windsor, larg și triunghiular, este adesea asociat cu el. Nu în ultimul rând, ducele a fost un pionier al stilului smart casual. A excelat în îmbinarea pieselor formale cu cele relaxate, pentru o apariție stilată, dar relaxată. Tot la fel de stilată și relaxată a fost și abdicarea lui de la tron!

2. CARY GRANT
Stilul actorului Cary Grant e definit prin simplitate și eleganță. Așadar, dacă și tu ești genul sobru, iată câteva idei din care să te inspiri! În primul rând, Grant era cunoscut pentru stilul său minimalist. Obișnuia să evite culorile îndrăznețe, cu imprimeuri stridente. Griul, bleumarinul și negrul făceau parte din arsenalul său de zi cu zi. Totodată, actorul era vestit pentru albul cămășilor sale. Ele erau perfect călcate, oferind-i mereu un aspect neutru, dar dichisit. Spre deosebire de ducele de Windsor, Grant folosea accesorii mai puțin ostentative. Prefera cravatele într-o singură culoare sau cu modele discrete, plus batiste de buzunar albe. Paltoanele și trenciurile bine croite întregeau ținuta lui de un rafinament rar întâlnit…

3. GIANNI AGNELLI
Stilul lui Gianni Agnelli, legendarul industriaș italian, este caracterizat printr-un simț ascuțit al detaliilor, infuzat cu un fler mediteraneean nonșalant. Ești curios să vezi ce ai putea „fura“ de la el? Întâi de toate, cravata purtată peste pulover! Asta era semnătura stilului său, ce îi dădea un aer distinctiv și relaxat. Alt detaliu emblematic era ceasul purtat peste manșetă. Această declarație de stil a devenit iconică și a demonstrat că uneori încălcarea convențiilor poate adăuga personalitate ținutei. Nu în ultimul rând, obsesia pentru costume în stil italian, cu umeri fără pernuțe și interior semicăptușit, făcea ca eleganța și confortul să-și dea mâna. În afara costumelor, Gianni Agnelli era cunoscut și pentru jachetele sale sport, pe care le purta adesea cu pantaloni în contrast – un mix-and-match aparent lejer, dar meticulos ales.

4. RALPH LAUREN
Traversând oceanul, stilul lui Ralph Lauren e sinonim cu stilul imperiului cu același nume, pe care l-a construit de la zero. Ce înseamnă asta concret? În primul rând, stilul preppy american, cu influențe western. Costumele sale inspirate din Ivy League (despre care am scris AICI) și elementele de echitație sunt punctele centrale ale stilului său. Puloverele cu guler în V, jachetele sport și pantalonii chino sunt, de asemenea, esențiale. Ceea ce e deosebit la stilul lui Lauren e forța cu care evocă un sentiment de nostalgie față de vremurile trecute. Ideile lui sunt inspirate din piese vintage, dar reinterpretate în cheie modernă. În egală măsură, Lauren excelează în arta layering-ului și a mixului de texturi. Fiecare ținută este compusă din multe straturi, cum ar fi cămăși sub pulovere de lână și sacouri din tweed, creând un look bogat și sofisticat.

În concluzie, ducele de Windsor a demonstrat că inovația și atenția la detalii pot face din orice ținută un simbol al gustului. Cary Grant a arătat importanța simplității și a croielilor fără cusur, pentru un stil clasic, elegant. Gianni Agnelli a combinat nonșalanța cu sotisticarea, arătând că stilul personal e cea mai simplă formă de expresie a creativității. Ralph Lauren, prin gustul său american atemporal, ne reamintește că tradiția și modernitatea pot coexista în mod armonios.

Așadar, inspirându-te din stilurile acestor 4 bărbați celebri, poți găsi noi moduri de a-ți redefini garderoba și de a-ți exprima personalitatea cu încredere și rafinament. Dă o căutare pe Google și aruncă o privire! Ai să te convingi singur.