ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

Cum să-ți alegi hainele în funcție de culoarea pielii

Te-ai întrebat vreodată: „Care culoare mă prinde cel mai bine?“ Pe blogul acesta, nu o dată am vorbit despre regulile de bază în combinarea hainelor. Totuși, nu-i mai puțin adevărat că, pe lângă asortarea hainelor între ele, și asortarea lor cu nuanța pielii are un impact decisiv în construirea imaginii de ansamblu.

Așadar, dacă ești pasionat de haine și vrei să afli cum să-ți alegi articolele în funcție de culoarea pielii, iată mai jos un scurt ghid pentru tine!

1. TONUL ROZ AL PIELII
Dacă ai pielea palidă, cu un ton ușor de roz, ca la nordici, iată ce trebuie să știi! Optează pentru culori calde, precum kaki, corai, piersică, albastru pal sau verde crud. Evită pe cât posibil nonculorile (alb și negru). Contrastul dintre ele e prea puternic și nu face decât să accentueze lipsa de pigment din pielea ta.

2. TONUL GALBEN AL PIELII
Dacă ai pielea deschisă, cu un ton ușor de galben, ca la popoarele asiatice, iată! Poartă culori pastelate, roz pal sau culoarea lavandei. De asemenea, nuanțele neutre arată foarte bine pe tine, cum ar fi bej deschis sau un gri mediu. Pe de altă parte, stai departe de negru sau de bleumarin.

3. TONUL MĂSLINIU AL PIELII
Dacă ai pielea măslinie, bronzată, specifică popoarelor mediteraneene (printre care și românii), iată sugestiile noastre! Optează pentru culori calde, cum ar fi maro, galben-oranj, verde-măslină, roșu intens sau purpuriu imperial. În schimb, culorile pale, pastelate, nu merg bine cu tenul tău.

4. TONUL ÎNCHIS AL PIELII
Dacă ai pielea foarte închisă, specifică popoarelor africane, alege haine care să vină în întâmpinarea pielii tale. Orientează-te spre negru, gri-cărbune, bleumarin și orice altă culoare bogată și intensă. Un contrast net, ca albul strălucitor sau ivoriul creează, și ele, o impresie de neuitat. Ține-te însă departe de culorile pământii.

Sintetizând, cu cât ai un ten mai deschis și palid, cu atât ai mai multe restricții în alegerea culorilor. Dacă ai un astfel de ten, evită în primul rând albul și negrul. Pentru cei cu un ten mediu, culorile primare merg cel mai bine. Iar pentru bruneții din născare, contrastele tari și culorile vibrante te fac să ieși imediat în evidență.

Ia aceste sugestii ca un reper orientativ în alegerile tale și nu uita că nimic nu este 100% bătut în cuie. Totuși, la ZAVATE, atenția pentru detalii și respectul pentru cromatică e o profesiune de credință, care, întâlnindu-se cu clientul pasionat, produc rezultate uimitoare.