ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

Cum să porți eșarfa ca un profesionist: 5 reguli de bază

Primăvara bate la ușă și e momentul ideal pentru joaca cu diverse culori și accesorii inedite. Printre ele, eșarfa poate împodobi orice ținută masculină, dându-i o notă distinctivă. Pentru a obține un aspect impecabil însă, e crucial să cunoști regulile de bază ale purtării ei.

Așadar, dacă și tu vrei să faci o schimbare în stilul tău vestimentar și crezi că eșarfa e un candidat interesant, vezi mai jos 5 reguli esențiale pe care orice bărbat merită să le urmeze când poartă o eșarfă.

1. ALEGEREA MATERIALULUI
Optează pentru eșarfe din materiale naturale, cum ar fi cașmirul, mătasea, inul sau bumbacul, pentru a obține un aspect elegant și confortabil. Evită materialele sintetice, care pot arăta ieftin și nu dau aceeași senzație plăcută la atingere, mai ales în zona gâtului, unde pielea este sensibilă.

2. POTRIVIREA CU ȚINUTA
Eșarfa trebuie să se potrivească în mod armonios cu restul ținutei tale. Alege o eșarfă care să completeze culorile și stilul hainelor tale, fără să atragă prea mult atenția sau să pară forțată. Pentru asta, roata culorilor este extraordinar de utilă, ca să știi dinainte ce culori se asortează cel mai bine între ele (o găsești pe net). În zona mediteraneeană, este răspândită purtarea eșarfelor de tip Ascot, adică scurte, cu lucrătură ușoară. Acestea se potrivesc atât cu cămășile cu guler descheiat, cât și cu tricourile polo, respectiv cu puloverele ușoare de vară.

3. LUNGIMEA ȘI LĂȚIMEA
Dimensiunile contează! Lungimea și lățimea eșarfei ar trebui să fie proporționale cu corpul tău și cu tipul de nod pe care dorești să-l faci. Evită eșarfele prea scurte sau prea late, care ar putea să arate neîngrijit sau să te facă să pari ciudat.

4. ALEGEREA NODULUI
Experimentează cu diferite stiluri de noduri pentru a obține aspectul dorit. De la noduri simple și elegante, cum ar fi Ascot sau Parisian, până la noduri mai elaborate, cum ar fi Eldredge sau Trinity, există o varietate de opțiuni disponibile pentru a-ți personaliza eșarfa. Dă chiar acum o căutare pe Google și fă-ți o idee despre aceste noduri! Și cel mai important, nu le subestima importanța!

5. PĂSTRAREA ECHILIBRULUI
Eșarfa e menită să fie o completare discretă și rafinată a ținutei tale, nu punctul central al acesteia. Asigură-te că nu e prea voluminoasă, țipătoare și că nu are ciucurei, altfel riști să arăți ca o sorcovă! Tot ce trebuie să faci e să alegi eșarfa în funcție de ocazie. Optează pentru eșarfe subtile, în culori reținute, pentru evenimentele formale. Totuși, când vine vorba de ocazii casual, ai toată libertatea să te joci cu culori și imprimeuri rare.

Acestea fiind spuse, devine evident că purtarea eșarfei la bărbați poate adăuga un plus de stil și de pedanterie oricărui outfit. Respectând aceste reguli simple, vei putea să te bucuri de acest accesoriu versatil cu încredere și degajare.

Ție îți surâde ideea să porți o eșarfă primăvara asta?