ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

Cum să porți albul ca un profesionist

Crezi sau nu, albul este „culoarea“ cel mai ușor și, în același timp, cel mai dificil de purtat. De aceea, mulți bărbați decid să rămână în „zona sigură“ și să aleagă albul doar pentru cămăși. Totuși, albul e ca o comoară ascunsă, căreia trebuie să-i dedici timp și răbdare, ca să-și dezvăluie toate splendorile în materie de haine.

Costumele albe purtate la noi de o anumită categorie de indivizi, dar și îngrijorarea obișnuită a bărbaților privind ușurința cu care albul se murdărește fac din această culoare o cenușăreasă a spectrului cromatic. Unde mai pui că, la japonezi, albul e un semn de doliu. În acest articol, avem ambiția să explicăm, pe scurt, cum să porți alb ca un profesionist, cu zero sacrificii!

1. PANTALONII ALBI
Cu toate că, la origini, clasa aristocratică purta aproape exclusiv pantaloni albi, astăzi bărbații au părăsit această tendință din teama de a nu atrage atenția. Deși pantalonii albi nu sunt destinați pentru o întâlnire de afaceri, totuși pot fi neașteptat de versatili.

Un sacou maro, grena, bleumarin sau bleu (vezi poza 1) poate tempera aspectul „țipător“ al pantalonilor, dând naștere unui outfit frumos și echilibrat. Iar în privința murdăririi, un pantalon alb nu ar trebui să se murdărească mai iute decât oricare altă culoare, dacă este purtat în condiții meteo decente.

2. SACOUL ALB
Dacă alegi să îmbraci un sacou alb, un lucru e sigur: vei ieși în evidență! Asortat însă cu tact, poate rezulta o ținută 100% armonioasă. Culorile propuse mai sus (la pantaloni), cum ar fi grena, maro, bleumarin sau verde-măslină sunt opțiuni ideale pentru a asorta și un sacou alb.

În schimb, alegerea unei cămăși închise la culoare, pe sub un sacou alb, poate produce un efect incendiar, așa că sugestia noastră ar fi să optezi pentru cămăși bleu sau roz pal. Dacă sacoul respectiv este însă ivoriu, adică „bate“ spre crem (adică majoritatea, vezi poza 2), și cămășile albe sunt, în egală măsură, o opțiune recomandată.

3. ACCESORIILE ALBE
Prima pe listă și cea mai importantă: batista de buzunar! Având în vedere că batista de buzunar se asortează de regulă cu cămașa, asta o face o candidată ideală pentru cămășile albe. De asemenea, o maletă pe gât sau un tricou polo albe, purtate pe sub sacou, acceptă ușor o batistă având aceeași culoare.

A doua pe listă: cravata! Chiar dacă o cravată albă este ceva controversat, o cravată ivorie, cu modele geometrice regulate, ca dungile sau punctulețele, purtată pe un fond închis (o cămașă bleu și sacou bleumarin, să zicem), poate crea un efect cu adevărat magnetic.

Numărul 3 pe listă: șosetele! Ele sunt respinse de convențiile vestimentației clasice, dar o excepție notabilă poate fi purtarea lor cu pantalonii albi. Asortarea șosetelor cu pantalonii este secretul care te ajută, indiferent de culoare, să pari mai înalt. În acest caz, vorbim de șosete ivorii sau gri foarte deschis.

4. PANTOFII ALBI
Despre noii pantofi, numiți sneakerși, ce au început să domine piața în ultimii ani, am vorbit pe larg AICI. Ei sunt deseori albi și sunt deosebit de versatili.

În afară de sneakerși, o opțiune clasică pot fi și pantofii tip Spectator. Ei sunt compuși din două culori, în general alb-maro sau alb-negru, și sunt o alegere îndrăzneață, dar foarte apreciată în rândul pasionaților. Se numesc „Spectator“, deoarece au apărut în Anglia secolului al XIX-lea, ca încălțăminte uzuală pentru spectatorii jocului de crichet.

În concluzie, reunind cele mai comune piese din garderoba unui bărbat, am încercat să le ilustrăm în lumina culorii albe. Pantalonii, sacoul, accesoriile și chiar pantofii sunt la fel de pretabili pentru alb, cum sunt pentru orice altă culoare. Curajul, fantezia și o stare de spirit jucăușă sunt tot ce ai nevoie pentru a experimenta lucrurile într-o manieră nouă.

Spune, tu ai purtat până acum alb ca un profesionist?