ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

Costumul gri: alternativa ideală la costumul bleumarin

În lumea modei, găsirea echilibrului între profesionalism și stil poate fi dificilă. Cum poți exprima eleganță și rafinament fără să sacrifici confortul sau individualitatea?

Costumul gri intră în scenă ca un răspuns la această dilemă. Este o alegere versatilă și atemporală, dar mulți se luptă să găsească modurile perfecte de a-l integra în garderobă.

Cum poți depăși acest blocaj? Ei bine, îți vindem niște ponturi în articolul de față!

Clasat imediat după cel bleumarin, costumul gri este foarte agreat în lumea afacerilor. Totuși, este mai puțin potrivit pentru ocaziile formale. Un bărbat îmbrăcat în costum gri transmite încredere, seriozitate și reținere, dar pentru un efect incendiar, trebuie combinat cu accesorii îndrăznețe!

Nu te teme! Griul e mai pal decât albastrul, și tocmai de aceea se poate completa cu numeroase alte culori. Culorile gri clasice sunt socotite a fi cărbunele, gri-oțel și gri mediu, iar cele gri-șoarece, mineral și elefant fac parte din zona mai deschisă de nuanțe.

Costumul gri e o piesă de business desăvârșită datorită caracterului neutru al culorii în sine. Vrei câteva idei de outfituri?

Griul se potrivește bine cu cămăși alb-imaculate sau pastelate și se îmbină cu nuanțe de albastru, iar combinarea griului cu bleumarin sau bordo conferă o imagine sofisticată. Pentru un look mai casual, poți opta pentru un guler mai înalt și deschis în locul cravatei.

În mare parte a Europei, costumul gri se poartă de obicei cu pantofi negri, dar italienii și adepții stilului mediteraneean preferă pantofii maro. Dacă ești genul mai sportiv, poți înlocui pantofii cu o pereche de sneakerși albi și ești gata de drum!

Adaugă accente de stil cu o geantă de mână și ceas minimalist și vei suci toate capetele pe stradă!

Griul clasic se prezintă fie monocrom, fie cu model pe țesătură, dar sunt populare și variantele cu dungi fine ori chalkstripe, precum și cele în carouri. Un suflu aristocratic e dat de costumul în carouri late, purtat cu cămașă albă, cu model pinstripe, și cravată pepit.

Costumele gri-mediu și cele în nuanțe mai deschise sunt niște ținute perfecte pe timp de zi. Griul-închis e potrivit și ca ținută de seară, mai ales dacă suprafața stofei e o idee mai lucioasă.

În concluzie, costumul gri poate fi soluția perfectă pentru bărbatul care provine din zona de business sau corporate. Cu prezența lui subtilă, dar puternică, e un element esențial în garderoba oricărei persoane care își dorește să îmbine eleganța consacrată cu stilul modern.

Eleganță subtilă, versatilitate maximă – ce-ți poți dori mai mult?