ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

Ce să porți la birou când nu există niciun dress code impus

Într-o lume office tot mai flexibilă, mulți directori executivi, directori operaționali sau simpli bărbați care lucrează în medii corporate se confruntă cu provocarea de a alege ținute adecvate pentru birou, în lipsa unui dress code impus.

Îți place sau nu, alegerea corectă a hainelor îți poate influența definitiv credibilitatea pe care o ai în rândul angajaților sau a colegilor de muncă. Totuși, când nu ai un dress code impus, apare inevitabil întrebarea: cum știi dacă te-ai îmbrăcat corect?

Pentru a te ajuta să navighezi mai ușor în acest ocean de opțiuni, am făcut un top al sugestiilor de care să ții mereu cont. Vezi mai jos 5 dintre ele!

1. COSTUME BINE CROITE
Întotdeauna, dar întotdeauna optează pentru costume bine croite! Un costum bine croit e cel care urmează îndeaproape linia siluetei tale. Când costumul e prost croit, talia, umerii și mânecile te trădează imediat! În ziua de azi, mitul că hainele la comandă sunt scumpe, greu de realizat și au timpi de execuție mari a apus. Mai multe despre cum se croiește un costum care să te reprezinte, am scris un articol AICI. Cât despre culori, probabil știi deja că griul și bleumarinul sunt cele mai versatile opțiuni. O asemenea ținută transmite autoritate și finețe, fiind ideală pentru mediul office în care te învârți. Oricum, testează apele și vezi ce anume funcționează! Iar dacă ai fost angajat de curând pe un post, nu strică să ceri recomandări vestimentare de la un angajat cu state vechi acolo.

2. CĂMĂȘI CU MÂNECI LUNGI
Oricât de cât de flexibil este mediul în care lucrezi, stai departe de cămășile cu mâneci scurte! Vezi motivul AICI. Alege, în schimb, cămăși cu mâneci lungi, de calitate superioară, preferabil din bumbac sau mătase și, la nevoie, completează-le cu cravate elegante și discrete. În sezonul cald, poți opta cu încredere pentru cămăși din in, pe care să le sufleci până la cot. Accesoriile adaugă, la rândul lor, un plus de profesionalism ținutei tale. Iar asta ne trimite la pontul cu numărul 3.

3. ACCESORII DE CALITATE
Oricât de mici ar fi, accesoriile ieftine se recunosc ușor! Ochii lumii iscodesc, iar gura lumii vorbește… Așadar, dacă ai posibilitatea, investește urgent în piese de calitate, precum ceasuri elegante, butoni la manșete sau curele din piele. Aceste detalii adaugă un plus de stil ținutei tale, subliniindu-ți statutul de lider în companie.

4. PANTOFI DE BUSINESS
Pantofii de business sunt esențiali în garderoba unui director executiv sau operațional. Alături de costum, pantofii sunt cartea ta de vizită, de asta trebuie să arate impecabil. Optează pentru niște pantofi din piele, cusuți pe ramă, în culori clasice, precum negru sau maro, care să-ți completeze ținuta office. Dacă nu știi ce sunt pantofii cusuți și cum să-i întreții ca să te țină o viață, aruncă o privire AICI.

5. ÎNTREȚINERE REGULATĂ
Chiar dacă ții cont de primele patru ponturi, faptul că omiți mentenanța costumului și a pantofilor tăi te poate costa scump. Întreținerea îmbrăcămintei și a încălțămintei e crucială pentru un aspect profesionist la locul de muncă. Curățarea, călcarea, depozitarea, rotația și, la nevoie, ajustările sunt doar câteva lucruri de care ar trebui să ai grijă periodic. În caz contrar, deteriorarea și uzura prematură te vor face să scoți bani grei din buzunar.

În concluzie, costumele bine croite, cămășile cu mâneci lungi, accesoriile calitative, pantofii cusuți și o îngrijire atentă sunt cele 5 ponturi de care merită să ții cont atunci când nu există niciun dress code impus la birou. Investind în calitate și îngrijire, vei reuși mereu să te prezinți la standarde înalte, reflectând profesionalism și comandând respect.

Ție ce alte ponturi îți mai vin în minte?