ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

Blazerul bleumarin: prezența eternă în garderoba masculină

Alegerea unui sacou de calitate e foarte importantă în prioritățile oricărui bărbat. O cămașă scumpă va părea mai ieftină dacă va fi acoperită cu un sacou din poliester. Sacoul conturează întreaga ținută și o definește.

În acest articol, îți vom spune povestea unui gen aparte de sacou: blazerul bleumarin, o prezență eternă în garderoba bărbatului stilat. Hai cu noi!

Cel mai simplu spus, blazerul este o jachetă. Are aspect de sacou bărbătesc, cu revere și buzunare, acoperă șezutul și este foarte practic. Îl întâlnești croit de obicei din stofă, iar vara, din in sau din bumbac. Cum îl recunoști imediat? Nasturii metalici!

La origine, blazerul era sacou de club, căci, mai demult, în campusurile universitare sau în cluburile de gentlemani, sacoul cu nasturi metalici, decorați cu emblema clubului respectiv, era obligatoriu. Blazerul e o reminiscență militară. Nu degeaba are adesea culoarea bleumarin, adică navy, căci „culoarea navy“ a fost dată după culoarea uniformelor Forțelor Navale Britanice (British Navy).

Care e punctul forte al oricărui blazer? Ai ghicit, versatilitatea! Un blazer bleumarin, cu nasturi aurii sau argintii, poate intra în orice combinații. Asortează-l la pantaloni albi sau bej, cămașă cu dungi fine verticale, roz-pal sau bleu, sau poate jeans cu mocasini în nuanțe de maro – orice e posibil! Așază la piept batiste viu colorate sau în culori neutre, polka dots roșii, bleumarin sau albe, și-ți garantăm că vei ieși în evidență!

Blazerul este piesa centrală a stilurilor smart și business casual. Fie că ești om de afaceri, corporatist sau chiar student, un blazer te va salva mereu din orice încurcătură. Este ideal pentru cei care vor să fie eleganți, dar evită totuși să poarte un costum. Blazerul acceptă atât cravata, cât și lipsa ei, și merge purtat la o întâlnire de business, la o cină cu prietenii sau la o petrecere de seară. Fiind atât de practic, este un upgrade necesar în orice garderobă.

Pe lângă bleumarin, blazerul mai poate fi și bej sau colorat în nuanțe jucăușe, pentru bărbații îndrăzneți, care țintesc un efect de neuitat.

În concluzie, sacoul clasic – iar blazerul cu atât mai mult – conturează întreaga ținută și îi definește stilul. Practic, tu ești stilul tău. Astfel, privitorul poate trage concluzii despre starea ta de spirit și despre personalitatea ta ca om. Căci, deși haina nu îl face pe om, spune o poveste despre cel care o poartă!

Blazerul tău ce poveste spune despre tine?