ZAVATE

SFATURI UTILE

BLOG

Bagajul perfect: cum să călătorești cu hainele intacte

Ți-ai cumpărat biletele de avion și ești gata de drum, dar bagajele îți dau bătăi de cap? Recunoaște că „făcutul valizei“ este o adevărată pacoste pentru orice bărbat modern. Deși partenera te ajută adesea cu împachetatul, un domn trebuie să fie mereu pregătit pentru „situațiile de criză“, când e singur. Punerea corectă a lucrurilor în bagaj este vitală, dacă nu dorești să te trezești cu ele șifoate, agățate.

Dacă pleci în vacanță sau într-o călătorie de afaceri și vrei să excelezi la capitolul stil, ți-am pregătit câteva sfaturi ca să ajungi la destinație cu hainele intacte!

1. ALEGE CU ATENȚIE MĂRIMEA VALIZEI
De câte ori n-ai făcut economie zicând că valiza aia mare și veche „încă mai merge“? O valiză mare însă nu-ți garantează că vei ajunge cu hainele neboțite! Setează-ți clar în minte dacă ai nevoie de geantă sau valiză, mare sau mică, de piele sau rigidă. Dacă voiajul durează puține zile, îți sugerăm să optezi pentru un duffle bag (ca cel din imagine), care poate fi luat ca bagaj de mână. Odată geanta ori valiza aleasă, vezi mai jos cum să profiți la maximum de spațiul disponibil.

2. FĂ-ȚI O LISTĂ CU HAINE VERSATILE
Așa cum scriam într-un articol AICI, a fi versatil înseamnă să-ți alegi haine esențiale, limitate numeric, dar versatile cromatic, ce se pot combina între ele pentru a obține un număr mare de ținute unice. Astfel, vei reuși să-ți optimizezi spațiul din valiză, să călătorești light, dar totodată să fii chic în orice situație. A te îmbrăca versatil înseamnă a fi un om practic!

3. NU NEGLIJA TIPUL ȚESĂTURII
Este frustrant să ajungi la hotel și să nu-ți dea nimeni un fier de călcat… Nu mai bine eviți încurcătura? Astfel, alege pe cât posibil articole vestimentare confecționate din textile care nu necesită călcare. Fibrele naturale cele mai recomandate sunt inul, denimul, dar mai ales lâna. Există variante de lână 100% naturală, care se șifonează greu sau deloc. Dacă „dai o tură“ prin mall înainte de plecare, ai grijă să-ți alegi haine pe a căror etichetă scrie non-iron sau wrinckle-free.

4. ÎMPACHETEAZĂ ÎN MOD INTELIGENT
Există o ordine de precădere la împachetarea hainelor. Împăturește prima dată piesele care ocupă mai mult spațiu, ca sacoul, jacheta și pantalonii. Astfel, vei conștientiza mai clar spațiul care îți rămâne disponibil. Recomandat ar fi ca între tipurile diferite de țesături să pui niște coli de hârtie, pentru extraprotecție. Spațiile rămase libere sunt ideale pentru așezarea pantofilor: unul câte unul și fiecare în câte un săculeț de pânză. Deși se recomandă șanuri din lemn de cedru, în deplasare te sfătuim să alegi totuși niște șanuri din plastic, întrucât sunt mai ușoare. În continuare, împăturește-ți cămășile „în stil rulou“, ca să nu facă niciun fel de cute. La final, poți strecura liniștit lenjeria intimă, pentru a umple locurile rămase goale. E musai ca spațiile din jurul hainelor să fie pline, astfel încât să nu se frece între ele și să se boțească.

5. DESPACHETEAZĂ ȘI ÎNDREAPTĂ
Dacă ai ținut cont de aceste sfaturi și totuși constați că au apărut cute pe sacoul tău, un pont bine-cunoscut e să-ți agăți costumul pe umeraș, în baie. Aburul creat la duș va îndrepta țesătura în mod natural. La fel poți face și cu celelalte haine, în lipsa unui steamer sau fier de călcat.

Deși sunt multe variabile la mijloc, cu puțin exercițiu sigur vei reuși și tu. Succes!