ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

7 trucuri vestimentare pentru bărbații slabi

Scriam într-un articol recent AICI că oamenii au siluete extrem de diverse… și chiar același om poate fluctua în conformația lui foarte repede. Nu există trup perfect, dar există metode de a-l face perfectibil! Fii conștient de asta și adaptează-ți stilul la formele proprii, pentru un efect vizual avantajos.

Ești slab și vrei să faci din asta un atu? Iată 7 trucuri de care să ții cont!

1. OPTEAZĂ PENTRU SACOURI LUNGI
Când îți cauți sacou, alege unul care să îți acopere partea dorsală în întregime. Această regulă de stil e perfect valabilă pentru toți domnii, tu fiind primul vizat! Acoperirea șezutului avantajează bărbatul înalt și slab. Din păcate, sacourile din comerț sunt făcute după tiparul bărbatului de înălțime medie, așa că sunt toate șansele să nu poți găsi sacoul optim decât la un atelier de croitorie. Tot legat de sacou: evită pernuțele la umeri, epoleții sau alte întărituri!

2. ALEGE CĂMĂȘI CAMBRATE
Efectul de cambrare se obține prin coaserea unor pense simple sau duble pe spatele cămășii tale. În cazul tricourilor, unde nu există pense, croiul trebuie să fie mai degrabă foarte puțin lejer. Atențe: cambrat nu înseamnă mulat!

3. STAI DEPARTE DE DUNGILE VERTICALE
Ferește-te de cămăși, tricouri sau pulovere cu dungi verticale. Acestea îți vor alungi și mai tare silueta, dând un aspect deșirat trupului tău. În schimb, dungile orizontale și carourile oferă impresia de volum, așa că ai asta în vedere!

4. NEGRUL NU TE AVANTAJEAZĂ
Cu excepția evenimentelor funerare, nu te îmbrăca niciodată în negru din cap până în picioare. Se știe că negrul subțiază silueta, iar tu cauți să obții tocmai efectul contrar! Optează deci pentru culori vii, deschise, cum ar fi alb, bej, gri, bleu sau roz pal.

5. ASCUNDE-ȚI GÂTUL
Gâtul este un segment subțire al corpului, care alungește mult. În cazul bărbaților slabi, ascunderea lui ajută la obținerea efectului de „îngroșare“. Poți face asta ușor prin purtarea maletelor, a helăncilor sau a cămășilor cu șteiul înalt. Dacă e iarnă, un fular sau o eșarfă e tot ce ai nevoie. Vara, pur și simplu închide-ți toți nasturii la tricoul polo și ești gata de drum!

6. EVITĂ BLUGII MULAȚI
Nu îți cumpăra blugi mulați pe picior niciodată. Picioarele tale vor semăna cu două bețe înfipte-n… Alege, drept compensație, blugi cu cracul drept. Dacă porți pantaloni de stofă, o betelie groasă și pense în zona buzunarelor sunt ideale pentru a-ți oferi un plus de volum.

7. NU PURTA PANTOFI CU VÂRF ROTUND
Forma rotundă a bombeului creează o imagine prea contrastantă, disproporționată. Bărbaților slabi li se recomandă să poarte pantofi cu vârful semiascuțit, în stil italian (așa-zișii pantofi chiseled toe). Ține minte: dacă silueta ta este suplă, calapodul pantofului trebuie să aibă aceeași tendință. Același sfat se aplică și în cazul ghetelor sau cizmelor.

Hainele cambrate, lungimea sacoului, ascunderea gâtului, orientarea dungilor, cromatica deschisă, alegerea blugilor și stilul pantofilor sunt, așadar, trucurile pe care trebuie să le aplici începând de azi, pentru a transforma un defect de la natură într-un atu demn de invidiat. Spor!