ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

7 trucuri vestimentare pentru bărbații scunzi

Într-un articol precedent AICI, am descris 4 metode de a-ți subția silueta prin haine, dacă ești corpolent. Astăzi continuăm seria trucurilor dedicate bărbaților scunzi.

Bărbații, ca și femeile, au siluete extrem de diverse… și chiar același om poate varia în conformația lui foarte repede. Nu există trup perfect, dar există metode de a-l face perfectibil! Fii conștient de asta și adaptează-ți stilul vestimentar la formele tale, pentru un efect vizual avantajos. Ești scund și vrei să maschezi asta cu stil? Iată 7 trucuri de care să ții cont!

1. NU PURTA PANTOFI CU VÂRF ASCUȚIT
Lasă pantofii cu vârful ascuțit să fie purtați de bărbații înalți, subțiri, care iubesc stilul italian. Bărbaților scunzi li se recomandă să poarte pantofi cu vârful mai scurt și rotunjit, în stil englezesc, vienez sau budapestan. Același sfat se aplică și în cazul ghetelor sau cizmelor.

2. ALEGE HAINE STRÂMTE
Hainele largi te vor face să pari nu scund, ci de-a dreptul pitic. Pe de altă parte, hainele cât mai apropiate de corp vor crea un efect nu doar de subțiere pe orizontală, ci și de alungire pe verticală. Asta nu înseamnă că vei arăta ca un ins de 1,90 înălțime, dar imaginea de ansamblu va fi net în avantajul tău. Cumpără-ți deci haine pe măsura ta, bine croite! Dacă ești prea scund pentru oferta din comerț, hainele la comandă sunt opțiunea perfectă pentru tine!

3. POARTĂ DUNGI VERTICALE
Ele pot fi imprimate pe cămăși, pantaloni, costume, tricouri, veste sau orice îți face ție plăcere să porți. E un truc vechi, dar dungile chiar îți vor alungi silueta garantat! Stai departe de liniile orizontale, care sunt contraindicate. Carourile îți sunt permise, dar trebuie combinate cu atenție.

4. OPTEAZĂ PENTRU STOFE SUBȚIRI
Țesăturile pe care le porți ar trebui să fie ușoare și subțiri. Stofele grele, cum ar fi blana sau lâneturile îți îngroașă silueta și îți „îndeasă“ postura și-așa îndesată… În caz contrar, vei părea mai scund decât ești de fapt.

5. EVITĂ FORMELE GEOMETRICE MARI
Altfel spus, ferește-te de logouri supradimensionate sau imprimeuri mari. Acestea te vor dezavantaja. În schimb, literele sau simbolurile mici sunt binevenite pentru a se armoniza cu statura ta.

6. DĂ UITĂRII PANTALONII CU TALIE JOASĂ
Acceptă că pantalonii cu talie joasă nu sunt pentru tine. Mai direct spus, îți sunt total interziși! Croiul pantalonilor ideali trebuie să aibă în mod obligatoriu talie înaltă. Aceasta îți alungește, la nivel vizual, picioarele. O talie înaltă va avea, în mod automat, un șliț mai lung.

7. POARTĂ TRICOURI DECOLTATE
Gâtul este un segment subțire al corpului, care alungește mult. De aceea, e în interesul tău să ți-l pui în valoare. Tricourile la baza gâtului sau, și mai rău, maletele, te vor face să pari îndesat. Soluția e să porți cât mai des tricouri cu anchior (decupate în forma literei V). Dacă preferi tricourile polo cu nasturi, lasă întotdeauna (măcar) nasturele de sus descheiat.

Prin urmare, croiul strâmt, orientarea dungilor, grosimea stofelor, formele geometrice, talia pantalonilor și stilul pantofilor sunt cele mai importante detalii de care trebuie să ai grijă dacă ești scund și vrei să maschezi asta cu stil. Căci nu uita: prima impresie chiar contează!