ZAVATE

SFATURI UTILE

BLOG

5 tipuri de pantaloni de avut în garderobă

Pantalonii au existat ca obiect de îmbrăcăminte de mii de ani, iar despre istoria lor am scris un articol dedicat AICI. Deși ei au suferit numeroase prefaceri de-a lungul timpului, tradiția vestimentară a reținut câteva tipuri de pantaloni bine definiți, în funcție de scopul și ocazia pentru care sunt purtați.

În articolul de față, am ales să punctăm cele 5 tipuri de pantaloni pe care orice bărbat ar trebui să le aibă în garderoba lui. În general, măsura, versatilitatea și calitatea țesăturii sunt criteriile care unesc toate tipurile de pantaloni de mai jos. Acestea fiind spuse, să începem!

1. PANTALONII BLEUMARIN SAU GRI
Aceste două culori se potrivesc în aproape orice combinație cromatică aleasă. Această versatilitate a lor te ajută să obții un mare număr de ținute cu un număr restrâns de elemente. La pantalonii bleumarin sau gri, dintr-o lână all-season, cea mai comună piesă pentru partea de sus este sacoul bleumarin, dar mai ai și alte opțiuni. Gecile de piele ori paltoanele groase, iarna, sau cămășile din bumbac cu vestă, vara, sunt alte opțiuni la fel de valabile. Nuanțele mai deschise de gri se potrivesc pentru ansambluri ceva mai relaxate, pe când griul închis este pretabil la ținute relativ sobre.

2. PANTALONII CHINO
Pantalonii chino se află pe o treaptă inferioară de formalitate. Ei vin într-o gamă mai largă de culori și sunt visul bărbatului creativ. Dacă dress code-urile tale obișnuite sunt smart casual sau business casual, chino sunt tot ce ai nevoie! Spre deosebire de pantalonii din lână, chino sunt făcuți din bumbac, iar asta le ușurează întreținerea. Schimbă sacoul (de mai sus) cu un blazer și cămașa din bumbac cu una din in, și iată, ai obținut combinația perfectă!

3. PANTALONII DE VARĂ
În sezonul cald, arșița soarelui poate face ca pantalonii chino sau blugii să fie greu de purtat. Dacă și tu consideri șortul ca fiind un compromis demn de evitat, pantalonii lungi, de vară, rămân opțiunea ideală. Deși pantalonii de vară pot avea aspectul unui pantalon normal, ceea ce îl distinge este materialul. Cele mai populare țesături care intră în confecția lor sunt bumbacul, inul, seersucker sau o variantă tropicală de lână, numită fresco. E de așteptat ca seersucker și fresco să lipsească din comerț, așa că o vizită la croitor, la începutul verii, îți poate aduce beneficii nesperate.

4. JEANȘII
Orice bărbat are nevoie de câteva perechi de jeanși în garderoba lui. Așa cum scriam într-un articol AICI, deși se bucură de istorie și tradiție, jeanșii au ajuns azi victima trendului fast-fashion. Regulile vestimentației clasice trag însă o linie clară între moștenirea acumulată de jeanșii clasici și caricaturizarea blugului din ziua de azi. Ce-i drept, blugul nu era la bază decât un pantalon de lucru. Totuși, el se poate evalua azi după măsură, versatilitate și calitatea denimului, ca să poată căpăta acces în lumea vestimentației clasice. Ca să-ți faci o idee despre aspectul unui blug clasic, vezi colecția noastră AICI.

5. PANTALONII REIAȚI
Chiar dacă reiații au intrat într-un con de umbră în ultima vreme, ei sunt opțiuni ideale pentru toamnă și primăvară. Culorile pământii, precum maro, khaki, gri ori bej pot fi integrate de minune în ansambluri de tip smart casual. Având o textură striată, e obligatoriu ca piesele alese în jumătatea de sus a ținutei să corespundă acestei texturi. Spre deosebire de pantalonii din lână all-season, reiații îți impun mai puține restricții. Astfel, șosetele colorate, pantofii din velur sau o bască pe cap sunt piese des întâlnite la iubitorii pantalonilor reiați.

În concluzie, pantalonii din lână all-season, chino, jeanșii, dar și cei cu o întrebuințare strict sezonieră, ca pantalonii de vară sau reiații sunt cele 5 tipuri care merită atenția ta. Doar așa, poți fi sigur că nicio ocazie nu te va prinde nepregătit. Succes!