ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

5 moduri să-ți îmbunătățești stilul în 2024

Nu există moment mai bun pentru rezoluții decât începutul de an. Luna ianuarie aduce o ocazie bună de a lăsa greșelile trecutului în urmă și de a gândi strategia pentru anul ce vine. Îmbrățișarea oportunităților și gestionarea dificultăților în mod responsabil transformă orice provocare într-un prilej de reinventare.

În opinia noastră, garderoba poate fi punctul ideal din care să începi aventura. Așadar, dacă și tu vrei să faci o schimbare anul acesta, iată 5 moduri să-ți îmbunătățești stilul în 2024!

1. EVITĂ SHOPPINGUL COMPULSIV
Cu alte cuvinte, evită să cumperi la impuls, din rațiuni emoționale. De Black Friday ți-ai făcut de cap, de Crăciun ai golit cardul, iar lichidările de stoc din ianuarie te vor ameți total! Nu vâna reducerile de dragul reducerilor! Chiar ți se potrivește? Îți place cu adevărat? O regulă nescrisă spune că, dacă ai fi dispus să plătești produsul la preț întreg, înseamnă că într-adevăr e pentru tine. Dacă nu, nu te „arunca“.

2. INVESTEȘTE ÎN CALITATE
Dă uitării costumele de la raft! Ele sunt făcute industrial, după tipare predefinite. Fără ajustări masive la croitor, cel mai probabil un asemenea costum va sta pe tine ca un sac. Investește în calitate! Chiar dacă dai un ban în plus, costul per purtare va fi mai mic. În plus, măsura, modelul și materialul sunt controlate 100% de tine, cu scopul de a-ți oferi un produs care să te reprezinte. Astfel, un costum făcut pe măsura ta devine o investiție, nu o achiziție. Altminteri, dacă cumperi ieftin, vei cumpăra de două ori!

3. FORMEAZĂ-ȚI O GARDEROBĂ-CAPSULĂ
Așa cum scriam într-un articol AICI, garderoba-capsulă reprezintă o colecție de haine esențiale, limitate numeric, dar versatile cromatic, ce se pot combina între ele pentru a obține un număr mare de ținute unice. Conceptul de garderobă-capsulă a luat naștere prin anii ’70 și are în vedere calitatea, nu cantitatea. Scopul ei este să-ți ofere o gamă largă de posibilități combinatorii, indiferent de ocazie, fără să-ți încarce dulapul peste măsură. Așadar, dacă și tu vrei să ajungi acolo, garderoba-capsulă este instrumentul ce te ajută să obții eficiență maximă cu o investiție decentă.

4. GĂSEȘTE-ȚI UN CROITOR
Chiar dacă ai investit, poate, într-un costum de calitate, nu uita un lucru: corpul tău nu rămâne la fel, se modifică în timp. De aceea, e bine să te împrietenești cu un croitor care e gata oricând să-ți ajusteze talia sacoului sau turul pantalonilor. În plus, croitorul este mai mult decât un meșter; el este o sursă excelentă de informații! Când cauți cea mai bună curățătorie din oraș sau un truc rapid ca să scapi de cutele de pe sacou, croitorul tău e primul la care merită să apelezi. De aceea, dacă și tu ți-ai neglijat croitorul până azi, în 2024 a venit timpul să strângi relațiile cu el!

5. ADAUGĂ O PATĂ DE CULOARE
Mulți bărbați aleg să rămână în zona safe, din teama de a nu o da în bară. Totuși, o mică pată de culoare evidențiază în mod plăcut starea ta de spirit și simțul tău ludic. O cravată îndrăzneață, un eșarfă jucăușă sau niște șosete colorate sunt tot ce ai nevoie pentru a ieși cu prudență din zona de confort. În 2024, îndemnul nostru cheie este: experimentează!

Iată, așadar, 5 moduri simple, dar eficiente de a-ți îmbunătăți stilul vestimentar în anul acesta. Motivația de evoluție și deschiderea spre nou îți completează stilul și pun o cărămidă sigură la personalitatea ta urbană. Spor!