ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

5 moduri să porți costumul bleumarin

Costumul bleumarin este cel mai versatil prieten din garderoba unui bărbat. El este opțiunea ideală atât pe timp de zi, cât și la ceas de seară. Gândește-te la asta: de-ar fi să rămâi cu un singur costum în șifonier, cel bleumarin ar trebui să fie alesul…

Deși mulți bărbați înțeleg intuitiv că bleumarinul „e bun la toate“, prea puțini domni găsesc combinațiile optime în funcție de ocazie. Aceste greșeli îi costă scump! Așadar, în articolul de azi, ne-am gândit la top 5 moduri să porți costumul bleumarin. N-ai să crezi care e al cincilea!

1. BUSINESS FORMAL DE SEARĂ
Când ai de onorat o invitație la un eveniment de seară, nu e musai să te prezinți cu un costum negru. Într-o sală plină de costume negre, un costum bleumarin poate fi soluția care te va scoate în evidență. Alege o cămașă albă, bine călcată, o pereche de pantofi negri, bine lustruiți, și o pereche de șosete la culoarea pantalonului. Ca accesorii, alege o cravată uni, de preferință bleumarin, și nelipsita batistă de mătase, la culoarea cămășii, pe care să o pui la piept. Și butoni? Da, sunt de preferat, dar nu obligatorii!

2. BUSINESS FORMAL DE ZI
Cum se deosebește un costum business de zi și unul de seară? După piesele cu care îl combini! Oricât de sobru ar fi un eveniment de zi, el admite mai multă culoare decât unul de seară. Concret, optează pentru o cămașă bleu, bine călcată, aceeași pereche de pantofi negri, dar îndrăznește să-ți pui o cravată dungată și o batistă cu picățele. Crezi sau nu, diferența va fi colosală tocmai prin discreția ei… Ce-ți poți dori mai mult, mai ales dacă lucrezi în business, finance ori corporate?

3. BUSINESS CASUAL DE LUCRU
Când spui business casual, de obicei te gândești la sacou și pantaloni în contrast. Totuși, dacă nu poți renunța la costum, dar vrei să-i dai o notă relaxată, iată ce să faci! Ia pe tine o maletă gri, încalță o pereche de pantofi maro din piele întoarsă, șosete bej sau verzi (vezi imaginea 1) și o batistă colorată. Această transformare probează cât de versatil poate fi un costum ce, inițial, părea atât de sobru!

4. BUSINESS CASUAL DE WEEKEND
E știut că unii bărbați vor să impresioneze prin prestanță nu doar în fața angajaților, ci și la plimbare cu câinele în weekend. Uite o idee! Alege o cămașă roz pal și o batistă jucăușă la piept. În picioare? O pereche de pantofi maro din piele întoarsă sau, în funcție de vreme, niște ghete Chukka. Ce părere ai?

5. SUMMER TRAVEL
Sună inedit, dar nu e! De fapt, este modul în care sacoul tău de costum devine brusc un blazer chic, fain de purtat în anotimpul cald. Cum să faci? Optează pentru o pereche de chino albi, o cămașă cu dungi fine (sau tricou), eșarfă bleu la gât, curea împletită și o pereche de loafers în picioare (vezi imaginea 2). Te duci în vacanță în Mediterana? Atunci niște alpargatas în picioare este tot ce ai nevoie. Și pălăria panama? O, da, the Godfather ar fi mândru!

După cum vezi, cu un strop de imaginație, poți găsi nenumărate variante să îmbraci costumul bleumarin în moduri creative. Mai sus ți-am arătat doar 5 combinații deja testate, cu care nu dai niciodată greș. Tu mai știi și altele? Care e opțiunea care ți se potrivește cel mai bine?