ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

5 lucruri pe care n-ar trebui să le porți la birou

Orice birou are standardele sale de etichetă, iar codurile vestimentare sunt adaptabile de la caz la caz. Totuși, există obiecte de îmbrăcăminte care ar trebui evitate de orice bărbat care se respectă indiferent de mediul de lucru în care se află.

În prezentul articol, am enumerat 5 alegeri discutabile de purtat la birou. Să începem!

1. CĂMĂȘILE ȘIFONATE
Orice bărbat știe că o cămașă murdară sau pătată este de evitat de purtat la birou. Dar nu puțini sunt bărbații care trec cu vederea faptul că o cămașă șifonată e la fel de catastrofală și spune multe despre cel care o poartă. Nu încerca să crezi că, dacă stai cu sacoul încheiat, nimeni nu va observa. Pieptul cămășii imediat te va da de gol. Asta trădează lipsă de atenție cu propria imagine, ceea ce indică mai departe o exigență de sine scăzută.

2. HAINELE PREA CASUAL
În multe domenii, munca la birou a devenit mai relaxată și dress code-urile au ajuns mai puțin restrictive. Totuși, cât timp ești la muncă, îți reprezinți compania prin conduita ta. Astfel, hainele excesiv de lejere transmit faptul că nu-ți iei jobul în serios și-ți desconsideri colegii. Din această zonă fac parte tricourile colorate, pantalonii scurți, bluzele de training, cămășile înflorate sau alte haine cu mesaje vulgare. La polul opus, să te îmbraci prea elegant într-un mediu relaxat este la fel de discutabil și nenecesar.

3. PIESELE INCOMODANTE
Orice articol sau accesoriu care te împiedică pe tine sau pe ceilalți să vă faceți bine treaba sunt de evitat. Pantofii care te bat, cravata care te sufocă, parfumul prea dulceag sau butonii care zgârâie masa sunt ultimul lucru pe care ți-l dorești în cele opt ore de muncă. Asta îți va scădea productivitatea și îți va atrage reproșuri din partea altora. Biroul este un spațiu pe care-l împarți cu ceilalți, și chiar dacă ești liber să faci alegeri proprii, nu uita că libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celorlalți.

4. HAINELE LA MODĂ
Articolele în mare vogă, eventual cu un logo supradimensionat, sunt de evitat la birou. Ele atrag atenția asupra ta și dau impresia că vrei validare, ca să acoperi o lipsă emoțională. Sugestia ar fi să nu transformi propriul birou într-o defilare pe catwalk. Decența este, cum știi deja, cuvântul-cheie pentru o imagine echilibrată.

5. ÎNCĂLȚĂMINTEA GREȘITĂ
Din păcate, mulți bărbați trec ușor cu vederea acest aspect. Crezi sau nu, încălțămintea greșită poate pune într-o lumină proastă și cel mai scump costum! Pantofii sunt un criteriu care deosebește domnii stilați de figuranții de ocazie. Sandalele cu șosete, pantofii neîngrijiți sau sneakerșii care lasă glezna la vedere sunt câteva dintre cele mai contestabile alegeri.

În concluzie, orice te face să întreci măsura te poate pune într-o lumină nefavorabilă și-ți scade productivitatea dramatic. Ținuta ta este prima ta carte de vizită. Astfel, cămășile șifonate, hainele prea casual, piesele stânjenitoare, hainele la modă sau încălțămintea greșită pot influența negativ această carte de vizită. Tu erai conștient de asta?