ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

5 imprimeuri populare pentru un costum la comandă

În zilele noastre, stofele monocrome domină doar vestimentația clasică și cea de ocazie. Bărbații se îmbracă tot mai viu și îndrăzneț. Ei abordează degajat culori jucăușe și imprimeuri vesele, uneori cu riscul de a fi stridente. În ciuda acestor derapaje, există o serie de patternuri care au rezistat trecerii anilor, păstrându-și totodată prospețimea.

În acest articol, îți vom ilustra 5 dintre cele mai populare imprimeuri pentru o haină la comandă. N-ai să crezi care e a cincea!

GLEN CHECK
Este cunoscut și ca imprimeul Prințului de Wales. Varianta cea mai populară se compune din figuri geometrice suprapuse, într-un amestec de linii roșii, crem, negre și gri. Este un pattern îndrăzneț, ideal pentru sacouri lejere la serviciu sau, și mai bine, după serviciu. Ai grijă să-l combini mereu cu cămăși și cravate uni, alături de o pereche de pantaloni chino sau blugi.

OS DE PEȘTE
Este cunoscut și sub numele herringbone sau, mai pe românește, imprimeu cu brăduți. Este un pattern clasic de sacou sau palton sport. A ajuns foarte popular printre fabricanții americani. Îl regăsești în diferite culori, nuanțele cele mai întâlnite fiind maro, verde și toate tonurile de gri. Uneori îl întâlnești și în nuanțe de albastru, ceea ce e foarte sexi. Imprimeul cu brăduți de culoare gri se asortează de minune la o cămașă albă din bumbac, cu nasturi din sidef. Ca să completezi ținuta, adaugă fie o cravată tricotată, fie una dungată din mătase. Încă de la începutul secolului trecut, Europa continentală a adoptat cu deschidere acest pattern versatil.

PICIOR DE COCOȘ
Este cunoscut și sub numele houndstooth sau, mai pe românește, pepit. Având în vedere că este foarte complicat, necesită grijă la combinarea cu alte culori sau imprimeuri. Este disponibil în multe nuanțe și este foarte adecvat pentru sacourile sport purtate la birou. Deși e un imprimeu stilat, care și-a câștigat un loc în galeria modelelor clasice, este posibil să nu fie agreat de toată lumea.

CHALK STRIPE
Imprimeul în dungi verticale este un simbol al puterii capitaliste. A devenit popular în mediul de afaceri începând cu anii ’80. Varianta cu linii mai spațiate și subțiri poartă numele pinstripe. E o alegere clasică pentru toți domnii care vor să transmită autoritate, siguranță de sine și să comande respect. Fiind piesa de rezistență a dress code-ului de business, imprimeul în dungi e menit a fi purtat îndeosebi la costumele din două și trei piese. Urmărește filme ca Wall Street (1987) sau Lupul de pe Wall Street (2013) și fă-ți o părere dacă imprimeul acesta este pentru tine.

TATERSALL
Este un model decorativ privit ca un simbol al vieții rurale englezești, cu o vechime de peste două sute de ani. În Statele Unite, el este folosit mai ales de Ralph Lauren și de Brooks Brothers pentru cămășile cu guler button-down. E un imprimeu potrivit pentru ținutele lejere, de sfârșit de săptămână. Se combină bine cu jachete sport din tweed și o pereche de blugi.

Ție care pattern ți se potrivește?