ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

4 moduri să porți o cămașă cu stil

Cămașa este piesa indispensabilă în garderoba unui bărbat. E un lucru știut: un domn nu are niciodată prea multe cămăși! Având diferite croiuri, culori și imprimeuri, cămașa salvează orice ținută. Cămașa albă, cămașa bleu (cu guler și manșete albe), cămașa din in sau cămașa de ceremonie sunt doar câteva piese obligatorii din recuzita oricărui bărbat stilat.

Le ai în șifoier, dar nu știi să le porți? Iată mai jos 4 combinații utile, cu care nu dai niciodată greș!

CĂMAȘĂ CU SACOU
Sacoul cu cămașă este combinația de bază pentru stilul business casual. Intră în garderoba unui om de afaceri, a unui corporatist și, de fapt, a oricărui bărbat îngrijit. Este ideală pentru cei care vor să fie eleganți, dar evită totuși să poarte un costum în două piese. Cele mai versatile sacouri sunt cele gri, maro, grena și bleumarin. Îți oferă, în plus, avantajul jocului cu accesoriile: cravate, batiste și insigne de rever. Fii atent însă la cromatică! Dacă ai amesteca pe o paletă culorile cămășii și ale cravatei, ar trebui să obții tonul sacoului.

CĂMAȘĂ CU VESTĂ
Vesta cu cămașă este combinația rebelului urban, care are ambiția de a străluci și fără sacou. În dulapul oricărui bărbat ar trebui să fie măcar o vestă custom-made. La fel ca la sacouri, culori versatile sunt gri, maro, grena, bleumarin și chiar verde caroiat. Cămașa cu vestă se distinge de departe în topul stilului smart casual. Poartă-le cu jeans sau pantaloni de stofă, dar stai departe de curea! Catarama va ieși de sub vestă și se va vedea urât. Mai mult, dacă nu ești ospătar, evită combinația cămașă albă – vestă neagră! Pont: cele mai chic veste au revere și buzunar la piept, unde poți strecura cu stil o batistă. Din nou, ține cont și de cromatică! Cămășile închise nu se pot purta cu cravate și batiste având culori mai deschise.

CĂMAȘĂ CU PANTALONI
Este combinația ideală în sezonul cald. Cămașa albă, bleu sau roz-pal emană stil și masculinitate, fără ostentație. De obicei, se poartă peste curea, cu pantaloni chino sau blugi ușor uzați, iar în picioare mocasini coniac sau sneakers albi. În sezonul rece, doar bagă cămașa în pantaloni, pune un palton pe tine și ești gata de drum! Cromatica îți aparține.

CĂMAȘĂ LA BIROU vs. CĂMAȘĂ LA PETRECERE
În funcție de gradul de formalitate din locul unde lucrezi, poți integra cămașa în toate tipurile de dress code. Un lucru ține minte: purtată fără cravată, cămașa se descheie ziua la un nasture, seara la doi nasturi. Stilul unei cămăși este dat de guler. Cămășile cu guler mandarin se poartă adânc descheiate și, cel mai adesea, peste curea. De asemenea, cămășile cu lungime peste șolduri permit purtarea peste curea, dar numai în împrejurări casual!

Ce cămăși trebuie să arunci din garderobă? Pe cele lucioase, în culori tari. Piesele cu logo supradimensionat. Articolele din material sintetic. Pe cele prea transparente. Cămășile cu mâneci scurte sau cu buzunar la piept (acceptate doar pe plajă). Mult curaj!