ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

3 moduri să porți tricoul polo cu stil

Tricoul polo este un obiect vestimentar indispensabil în garderoba de zi a oricărui bărbat. În funcție de design, el poate fi purtat în multe combinații, de la cele casual la cele business casual. Crezi sau nu, tricoul a început să fie folosit încă din a doua jumătate a anilor 1800 de amatorii sporturilor de echitație (polo ecvestru). De atunci, această piesă nouă, inițial croită larg din bumbac, a ajuns să cucerească lumea.

În 1933, tenismenul René Lacoste a lansat pentru prima oară pe piață tricoul cu guler. Acest tip de tricou era întâi monocrom (alb) și se purta cu gulerul ridicat, modă care revine azi. De la tricoul polo a derivat, prin anii ’50, cămașa polo. În anii ’60, ajunge să fie un street wear popular datorită sloganurilor imprimate pe el. Din anii ’90, brandurile care se mențin constant pe primele poziții la nivel modial în comerțul cu tricouri polo sunt Lacoste, Ralph Lauren și U.S. Polo Assn, iar pentru segmentul de public mai exclusivist, Giorgio Armani, John Smedley și James Perse.

În articolul de azi, îți vom dezvălui 3 moduri în care poți integra tricoul polo în ținuta ta, pentru un aspect inconfundabil. Al treilea te va surprinde și pe tine!

TRICOUL POLO CU PANTALONI
E cel mai comun amestec în sezonul cald. Poate de aceea mulți bărbați o dau în bară. Cu cât o combinație pare mai simplă, cu atât ascunde mai multe secrete. Pontul nr. 1: evită să porți tricoul cu pantaloni scurți în altă parte decât pe plajă! Secretul nr. 2: cele mai bune opțiuni sunt blugii prespălați, pantalonii chino și chiar pantalonii de stofă cu croială lejeră! Sugestia nr. 3: dacă alegi să bagi tricoul în pantaloni, evită pe cât posibil cureaua! Ideea nr. 4: deși tentația e mare, nu purta tricoul cu gulerul ridicat! Rugămintea nr. 5: stai departe de tricouri prea mulate, cu logouri supradimensionate sau în culori stridente, precum roz bonbon, albastru electric sau verde neon!

TRICOUL POLO CU SACOU
Ține minte: dacă ai în șifonier un sacou elegant sau prea extravagant, pe care nu ai curajul să îl porți, doar ia pe dedesubt un tricou polo! Acesta transformă întotdeauna o ținută țipătoare în una purtabilă în mod obișnuit. Adaugă la asta perechea ta preferată de blugi și niște mocasini maro, din piele întoarsă, sau niște sneakers albi și ești gata de drum! Pentru un look casual, este mai stilat să porți tricoul peste pantaloni. În funcție de ocazie însă, se poate băga și în pantaloni. Nu uita batista de buzunar sau, eventual, un pin discret la cheutoare!

TRICOUL POLO CU ARTICOLE GROASE
E, poate, asortarea cea mai chic. De ce? Căci puțini bărbați gândesc să pună împreună două piese vestimentare cu o funcționalitate atât de diferită! O geacă de iarnă, un palton la două rânduri, un pardesiu sau chiar un trenci sunt opțiuni excelente pentru a ieși repede în evidență. În plus, dacă știi că, unde mergi, e cald și va trebui să te dezbraci, acest mix îți asigură un look rafinat la exterior și elimină posibilitatea să te încingi la interior.

În concluzie, tricoul polo și-a câștigat un renume durabil. El nu va fi detronat prea curând din galeria pieselor cu adevărat versatile. Poate fi purtat atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece. Arta nu e să alegi când să-l îmbraci, ci cu ce să-l asortezi ca să îți pună ținuta în valoare. Tu i-ai descoperit potențialul?