ZAVATE

ZAVATE_alb

SFATURI UTILE

BLOG

3 erori vestimentare de evitat la nuntă

Nunta punctează momentul cel mai important din viața unui cuplu. Invitația la un astfel de eveniment este o onoare pentru tine, dar totodată, o mare responsabilitate. Adevărul este că multe nunți se compromit fiindcă oaspeții nu înțeleg răspunderea la care sunt chemați. Totuși, vestea bună e că, urmând câteva reguli de etichetă, poți face și tu o impresie grozavă, aducând un omagiu mirilor.

Așadar, ai fost invitat la o nuntă, dar te temi că o s-o dai în bară? Află că sentimentul de inadecvare e ceva comun printre bărbații care nu au o imagine clară asupra etichetei. De aceea, în acest articol îți descriem 5 greșeli vestimentare de evitat la nuntă.

1. IGNORAREA DRESS CODE-ULUI
Dacă evenimentul nu are loc pe plajă sau în creierii munților, în port național, cel mai probabil va trebui să porți costum. Chiar dacă pe multe invitații de nuntă se specifică codul vestimentar dorit de miri, mulți bărbați iau drept opțional ceea ce, de fapt, e obligatoriu. Unul dintre cele mai comune moduri de a înșela așteptările gazdei este a te îmbrăca sub nivelul de formalitate impus. Asta va crea un contrast negativ între tine și ceilalți invitați și te va face să te simți un clandestin. Dacă știi că garderoba ta nu te ajută momentan, refuzarea invitației în condiții rezonabile e de preferat unei participări la nuntă în condiții nerezonabile.

2. EPATAREA NEJUSTIFICATĂ
Unii oameni văd în prezența lor la nuntă un bun prilej de a epata vestimentar. Asta se traduce prin alegerea unor haine chiar mai elegante decât ale mirilor. Vrem sau nu, cei care trebuie să fie în centrul atenției la o nuntă sunt mirii înșiși, nu invitații. Ce-i drept, confuzii apar mai ales când nu figurează niciun dress code pe invitația primită. Deci, pot exista diferențe între bărbați purtând același dress code? Află că da! Cel mai comun cod la nunți este Black tie. Totuși, în ziua de astăzi, acest cod poate fi adaptat și la nuanțe de bleumarin închis. Așadar, un exemplu de epatare ar fi un invitat îmbrăcat în negru, care stă lângă un mire îmbrăcat în bleumarin… În cazul acesta, a întreba mirii despre felul în care vor fi îmbrăcați la nuntă poate fi o abordare salvatoare.

3. UN COSTUM INCONFORTABIL
Ai în vedere că vei sta multe ore îmbărcat. Muzică, dans și o masă copioasă… pe toate trebuie să le acomodezi în hainele tale. Un fit confortabil, obținut prin alegerea unor haine pe măsura ta, este tot ce ai nevoie ca să te simți confortabil. Pantofii dintr-o piele prea rigidă (ca aligator, struț sau cordovan) sunt calea sigură spre dezastru. Alege, în schimb, pantofi din box de vițel și poartă-i de două-trei ori înaintea nunții. Dacă au talpă din crupon, cu o peliculă de cauciuc aderentă, este cu atât mai bine. Astfel, vei fi gata pentru un tur de forță pe ringul de dans!

Sintetizând, ignorarea codului vestimentar, epatarea (ne)intenționată, dar și un costum lipsit de confort sunt interdicțiile care merită toată atenția nuntașilor. Evitarea acestor erori te poate scuti de sentimentul de inadecvare și poate face din acea nuntă un eveniment de neuitat.

Ești conștient de aceste erori, dar nu știi prin ce se caracterizează ABC-ul costumului de ceremonie? Despre asta am scris un articol dedicat AICI.